Cecilia Flyman

Utbildningsadministratör Sfi

0707-686839

cecilia.flyman@hylliepark.se

ACF

ID421
keyfield_62a1b840cd536
labelKursledare
namekursledare
prefixacf
typepost_object
valueArray ( [0] => WP_Post Object ( [ID] => 531 [post_author] => 1 [post_date] => 2022-06-10 14:59:57 [post_date_gmt] => 2022-06-10 12:59:57 [post_content] =>

SFI Göteborg

Om oss

Hyllie Park Folkhögskola startade våren 2016 sfi-utbildning i Saronkyrkan i Göteborg.

Kvalificerad språkutbildning

HPF erbjuder en kvalificerad språkutbildning med fokus på integration i en varm och välkomnade miljö i Saronkyrkans lokaler. De flesta folkhögskolor har en koppling till en folkrörelse och HPFs folkrörelse har en koppling till lokala kyrkor. Flera av dessa har ett stort engagemang för flyktingar och nyanlända i sin närmiljö.

Studiemiljö med mervärde

Här är en studiemiljö med mervärden för både den enskilda sfi-deltagaren och för studiegruppen. Det finns volontärer som kan bli "språkvänner" i språkcaféer. Andra mervärden är de nätverk som finns i Saronkyrkan med kopplingar ut i det svenska samhället. Det är individens val att studera på folkhögskolan och för många är denna typ av miljö ett bra sätt att få stöd i språkinlärningen och bli delaktig i samhället.

Studietider och grupper

HPF välkomnar alla sökande med rättighet till sfi och vi tillämpar kontinuerligt intag i mån av platser. Vi tar emot deltagare från studieväg 1, 2 och 3. Modersmålsstöd finns på arabiska, thailändska, somaliska, engelska och franska. Våra deltagare läser måndag-torsdag förmiddag eller tisdag-fredag eftermiddag beroende på kurs. [post_title] => SFI Göteborg [post_excerpt] => Kvalificerad språkutbildning i svenska för invandrare med fokus på integration [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => sfi-goteborg [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2023-11-29 13:34:20 [post_modified_gmt] => 2023-11-29 12:34:20 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/?post_type=kurser&p=531 [menu_order] => 0 [post_type] => kurser [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 529 [post_author] => 1 [post_date] => 2022-06-10 14:59:37 [post_date_gmt] => 2022-06-10 12:59:37 [post_content] =>

SFI Kristianstad

Om oss

HPF har en bred folkhögskoleverksamhet i Malmö och i Kunming, Kina. Sedan 1999 har skolan uppdragsutbildning för Malmö stad och sedan 2006 sfi-verksamhet. Sfi-verksamheten kännetecknas bland annat av ett modersmålsbaserat arbetssätt vilket effektiviserar inlärningen, inte minst för personer med kort utbildningsbakgrund. Idag studerar över 500 personer i HPF sfi-verksamhet.

Studietider och grupper

HPF välkomnar alla sökande med rättighet till sfi och vi tillämpar kontinuerligt intag i mån av platser. Studierna är koncentrerade till tre dagar men dagarna varierar beroende på kurs. Tider: 08.30-14.15. HPF tar emot studerande i studieväg 1 och studieväg 2.

Kvalificerad språkutbildning

Hyllie Park Folkhögskola (HPF) öppnar 6 mars 2017 sfi-utbildning i Kristianstad. En kvalificerad språkutbildning med fokus på integration i en varm och välkomnade miljö i Östermalmskyrkans lokaler. De flesta folkhögskolor är förankrade i en folkrörelse. Det ger möjligheter att ge de studerande stöd under vägen in i det svenska samhället. HPFs folkrörelseförankring är bl.a. lokala kyrkor med stort engagemang för flyktingar och nyanlända. Det är individens val att studera på skolan och för många är denna typ av miljö ett sätt att få stöd i språkinlärningen och komma in i samhället. I Kristianstad samarbetar HPF med Östermalmskyrkan. Vi finns i deras lokaler i centrala Kristianstad och Östermalmskyrkan ger mervärden för både den enskilda sfi-deltagaren och för studiegrupperna. Här finns volontärer, uppskattade "språkvänner" och språkcaféer varje vecka. Mervärde är också möten med människor med nätverk och många kopplingar ut i samhälls- och yrkeslivet. [post_title] => SFI Kristianstad [post_excerpt] => Kvalificerad språkutbildning i svenska för invandrare med fokus på integration [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => sfi-kristianstad [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2022-09-05 22:58:17 [post_modified_gmt] => 2022-09-05 20:58:17 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/?post_type=kurser&p=529 [menu_order] => 0 [post_type] => kurser [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 525 [post_author] => 1 [post_date] => 2022-06-10 14:58:55 [post_date_gmt] => 2022-06-10 12:58:55 [post_content] =>

SFI Malmö

Om oss

Välkommen till sfi i fina lokaler, med tillgång till datorer, eget café och erfaren personal. Studierna har varierande former och den individuella studieplanen är viktig och hjälper dig att förstå och ta ansvar för studierna. Hyllie Park Folkhögskola, HPF, har sedan 1999 anordnat utbildning i svenska och erbjuder alla studievägar och kurser i sfi.

Undervisning på modersmål

HPF ger undervisning och stöd på deltagarnas modersmål. Över hälften av lärarna talar de vanligaste invandrarspråken i Malmö och samtliga lärare har stor förståelse för modersmålets roll i lärandet av ett nytt språk. För personer med kort utbildningsbakgrund finns även en läs-och skrivkurs som med fördel kan kombineras med en läs och skrivkurs på modersmålet. Vi önskar att våra deltagare ska uppleva att vårt motto ”skolan där du är viktig” lever i hela verksamheten.

Anmälan

Du som bor i Malmö och vill studera SFI anmäler dig på SFI-anmälan på Pilgatan 7. Tillhör du etableringen på Arbetsförmedlingen? Många studerande har etableringsstöd från Arbetsförmedlingen. Den som tillhör etableringen kan läsa sfi heltid hos oss oberoende av vilken studieväg och kurs.

Hur ansöker du som bor i Malmö kommun?

Du som är folkbokförd i Malmö och vill studera SFI anmäler dig på SFI-anmälan, Pilgatan 7. INFO & ÖPPETTIDER Sfi-anmälan, Malmö

Hur ansöker du som bor i en annan kommun?

Fyll i ansökan som finns här och skicka in den till oss. ANSÖKAN  Om du bor i annan kommun och vill studera i Malmö

Etableringskurs

HPF har sedan 2014 etableringskurs på folkhögskola i samarbete med Arbetsförmedlingen och Folkbildningsrådet. Etableringskursen har ett begränsat antal platser och det är Arbetsförmedlingen som anvisar deltagare till kursen. Kursen pågår 6 månader och är en etableringsinsats där deltagaren kombinerar sfi med studie- och yrkesvägledning och studiebesök under kursen. När kursen är slut har den studerande automatiskt plats på sfi på skolan.

Volontärer

På skolan finns volontärer för bland annat samtalsgrupper och ett stick-café. Detta är mycket uppskattat av kursdeltagare! [post_title] => SFI Malmö [post_excerpt] => Kvalificerad språkutbildning i svenska för invandrare med fokus på integration [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => sfi-malmo [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2023-04-21 15:16:36 [post_modified_gmt] => 2023-04-21 13:16:36 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/?post_type=kurser&p=525 [menu_order] => 0 [post_type] => kurser [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [3] => WP_Post Object ( [ID] => 527 [post_author] => 1 [post_date] => 2022-06-10 14:59:13 [post_date_gmt] => 2022-06-10 12:59:13 [post_content] =>

SFI Simrishamn

Om oss

Hyllie Park Folkhögskola bedriver sfi-undervisning i centrala Simrishamn med närhet till buss- och tågförbindelser till byarna utanför. Utbildningen erbjuds i nära samarbete med Skillinge Missionshus, Företagarföreningen och Lejet (byföreningen i Skillinge). Vi erbjuder en kvalificerad språkutbildning med starkt fokus på integration i en varm och välkomnade miljö i nybyggda lokaler. Sfi-verksamheten kännetecknas bland annat av ett modersmålsbaserat arbetssätt vilket effektiviserar inlärningen. Hyllie Park Folkhögskola välkomnar alla att söka som har rätt till sfi och tillämpar kontinuerligt intag i mån av platser.

Studietider och grupper

Studietiderna i Simrishamn är förlagda till förmiddagar. Studierna är koncentrerade till fyra dagar måndag – torsdag. Modersmålsstöd erbjuds i nuläget på tigrinja, arabiska, ukrainska, ryska och engelska.

Volontärer

I Simrishamn har vi sedan starten en stor grupp volontärer som bidrar till mervärde i verksamheten. Genom volontärernas engagemang skapas fina möten mellan människor och volontärerna ger bland annat samtalsstöd till deltagarna i regelbundna språkcaféer.

Anmälan

Alla som har rätt till SFI är välkomna att ansöka och vi har kontinuerligt intag under året när det finns plats. Anmäl dig genom att besöka Hyllie Park Folkhögskola på Bruksgatan 1 och fyll i en anmälningsblankett. [post_title] => SFI Simrishamn [post_excerpt] => Kvalificerad språkutbildning i svenska för invandrare med fokus på integration [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => sfi-skillinge [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2024-02-16 10:04:29 [post_modified_gmt] => 2024-02-16 09:04:29 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/?post_type=kurser&p=527 [menu_order] => 0 [post_type] => kurser [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) )
menu_order7
instructionsVälj vilken kurs personen är ansvarig för
required0
conditional_logic0
parent204
wrapperArray ( [width] => 50 [class] => [id] => )
post_typeArray ( [0] => kurser )
allow_null0
multiple1
return_formatobject
ui1
_namekursledare
_valid1
bidirectional_targetArray ( )

Module Settings

custom_identifierACF Item
acf_namefield_62a1b840cd536
is_author_acf_fieldoff
post_object_acf_namenone
author_field_typeauthor_post
linked_user_acf_namenone
type_taxonomy_acf_namenone
acf_tagp
show_labelon
label_seperator:
visibilityon
empty_value_optionhide_module
use_iconoff
icon_color#d60057
use_circleoff
circle_color#d60057
use_circle_borderoff
circle_border_color#d60057
use_icon_font_sizeoff
icon_image_placementleft
image_mobile_stackinginitial
return_formatarray
image_link_urloff
image_link_url_acf_namenone
checkbox_stylearray
checkbox_radio_returnlabel
checkbox_radio_value_typeoff
checkbox_radio_linkoff
link_buttonoff
email_subjectnone
email_body_afternone
add_css_classoff
add_css_loop_layoutoff
add_css_class_selectorbody
link_new_tabon
link_name_acfoff
link_name_acf_namenone
url_link_iconoff
image_sizefull
true_false_conditionoff
true_false_condition_css_selector.et_pb_button
true_false_text_trueTrue
true_false_text_falseFalse
is_audiooff
is_videooff
video_loopon
video_autoplayon
make_video_backgroundoff
video_background_sizecover
is_oembed_videooff
defer_videooff
defer_video_iconI||divi||400
video_icon_font_sizeoff
pretify_textoff
pretify_seperator,
number_decimal.
show_value_if_zerooff
text_imageoff
is_options_pageoff
is_repeater_loop_layoutoff
linked_post_stylelist
link_post_seperator,
link_to_post_objecton
link_to_post_object_new_taboff
loop_layoutnone
columns4
columns_tablet2
columns_mobile1
user_field_returndisplay_name
link_to_author_pageoff
repeater_dyn_btn_acfnone
text_before_positionsame_line
label_positionsame_line
vertical_alignmentmiddle
_builder_version4.24.3
_module_presetdefault
title_css_font_size14px
title_css_letter_spacing0px
title_css_line_height1em
acf_label_css_font_size14px
acf_label_css_letter_spacing0px
acf_label_css_line_height1em
label_css_letter_spacing0px
text_before_css_font_size14px
text_before_css_letter_spacing0px
text_before_css_line_height1em
seperator_font_size14px
seperator_letter_spacing0px
seperator_line_height1em
relational_field_item_font_size14px
relational_field_item_letter_spacing0px
relational_field_item_line_height1em
background_enable_coloron
use_background_color_gradientoff
background_color_gradient_repeatoff
background_color_gradient_typelinear
background_color_gradient_direction180deg
background_color_gradient_direction_radialcenter
background_color_gradient_stops#2b87da 0%|#29c4a9 100%
background_color_gradient_unit%
background_color_gradient_overlays_imageoff
background_color_gradient_start#2b87da
background_color_gradient_start_position0%
background_color_gradient_end#29c4a9
background_color_gradient_end_position100%
background_enable_imageon
parallaxoff
parallax_methodon
background_sizecover
background_image_widthauto
background_image_heightauto
background_positioncenter
background_horizontal_offset0
background_vertical_offset0
background_repeatno-repeat
background_blendnormal
background_enable_video_mp4on
background_enable_video_webmon
allow_player_pauseoff
background_video_pause_outside_viewporton
background_enable_pattern_styleoff
background_pattern_stylepolka-dots
background_pattern_colorrgba(0,0,0,0.2)
background_pattern_sizeinitial
background_pattern_widthauto
background_pattern_heightauto
background_pattern_repeat_origintop_left
background_pattern_horizontal_offset0
background_pattern_vertical_offset0
background_pattern_repeatrepeat
background_pattern_blend_modenormal
background_enable_mask_styleoff
background_mask_stylelayer-blob
background_mask_color#ffffff
background_mask_aspect_ratiolandscape
background_mask_sizestretch
background_mask_widthauto
background_mask_heightauto
background_mask_positioncenter
background_mask_horizontal_offset0
background_mask_vertical_offset0
background_mask_blend_modenormal
custom_buttonoff
button_text_size20
button_bg_use_color_gradientoff
button_bg_color_gradient_repeatoff
button_bg_color_gradient_typelinear
button_bg_color_gradient_direction180deg
button_bg_color_gradient_direction_radialcenter
button_bg_color_gradient_stops#2b87da 0%|#29c4a9 100%
button_bg_color_gradient_unit%
button_bg_color_gradient_overlays_imageoff
button_bg_color_gradient_start#2b87da
button_bg_color_gradient_start_position0%
button_bg_color_gradient_end#29c4a9
button_bg_color_gradient_end_position100%
button_bg_enable_imageon
button_bg_parallaxoff
button_bg_parallax_methodon
button_bg_sizecover
button_bg_image_widthauto
button_bg_image_heightauto
button_bg_positioncenter
button_bg_horizontal_offset0
button_bg_vertical_offset0
button_bg_repeatno-repeat
button_bg_blendnormal
button_bg_enable_video_mp4on
button_bg_enable_video_webmon
button_bg_allow_player_pauseoff
button_bg_video_pause_outside_viewporton
button_use_iconon
button_icon_placementright
button_on_hoveron
positioningnone
position_origin_atop_left
position_origin_ftop_left
position_origin_rtop_left
widthauto
max_widthnone
min_heightauto
heightauto
max_heightnone
filter_hue_rotate0deg
filter_saturate100%
filter_brightness100%
filter_contrast100%
filter_invert0%
filter_sepia0%
filter_opacity100%
filter_blur0px
mix_blend_modenormal
animation_stylenone
animation_directioncenter
animation_duration1000ms
animation_delay0ms
animation_intensity_slide50%
animation_intensity_zoom50%
animation_intensity_flip50%
animation_intensity_fold50%
animation_intensity_roll50%
animation_starting_opacity0%
animation_speed_curveease-in-out
animation_repeatonce
hover_transition_duration300ms
hover_transition_delay0ms
hover_transition_speed_curveease
link_option_url_new_windowoff
sticky_positionnone
sticky_offset_top0px
sticky_offset_bottom0px
sticky_limit_topnone
sticky_limit_bottomnone
sticky_offset_surroundingon
sticky_transitionon
motion_trigger_startmiddle
hover_enabled0
title_css_text_shadow_stylenone
title_css_text_shadow_horizontal_length0em
title_css_text_shadow_vertical_length0em
title_css_text_shadow_blur_strength0em
title_css_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
acf_label_css_text_shadow_stylenone
acf_label_css_text_shadow_horizontal_length0em
acf_label_css_text_shadow_vertical_length0em
acf_label_css_text_shadow_blur_strength0em
acf_label_css_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
label_css_text_shadow_stylenone
label_css_text_shadow_horizontal_length0em
label_css_text_shadow_vertical_length0em
label_css_text_shadow_blur_strength0em
label_css_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
text_before_css_text_shadow_stylenone
text_before_css_text_shadow_horizontal_length0em
text_before_css_text_shadow_vertical_length0em
text_before_css_text_shadow_blur_strength0em
text_before_css_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
seperator_text_shadow_stylenone
seperator_text_shadow_horizontal_length0em
seperator_text_shadow_vertical_length0em
seperator_text_shadow_blur_strength0em
seperator_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
relational_field_item_text_shadow_stylenone
relational_field_item_text_shadow_horizontal_length0em
relational_field_item_text_shadow_vertical_length0em
relational_field_item_text_shadow_blur_strength0em
relational_field_item_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
button_text_shadow_stylenone
button_text_shadow_horizontal_length0em
button_text_shadow_vertical_length0em
button_text_shadow_blur_strength0em
button_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
box_shadow_stylenone
box_shadow_colorrgba(0,0,0,0.3)
box_shadow_positionouter
box_shadow_style_buttonnone
box_shadow_color_buttonrgba(0,0,0,0.3)
box_shadow_position_buttonouter
text_shadow_stylenone
text_shadow_horizontal_length0em
text_shadow_vertical_length0em
text_shadow_blur_strength0em
text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
disabledoff
global_colors_info{}

Execution time: 0.0041 seconds