Kontakta oss


Mats Tängermark
Verksamhetsledare mats.tangermark@hylliepark.se


Evalotta Larsson
Studie- och yrkesvägledare
Tel 040-37 59 60 evalotta.larsson@hylliepark.se

Studiemotiverande folkhögskolekurs

För dig som är mellan är från 16 år och uppåt

Skolan

Hyllie Park är folkhögskolan där du får vara du. Vissa människor älskar att prata och håller samtalet i gång, andra är lyssnare. Vissa är ledare som inspirerar och går i spetsen, andra är följeslagare som stöttar. På Hyllie Park Folkhögskola finns utrymme för dig, och för ditt sökande efter just din framtid. Området där skolan ligger är ett andningshål i storstadsmyllret, med en parkliknande miljö där både människor och träd kan få växa. På Hyllie Park folkhögskola möter du personal som alltid ser till dina behov först av allt och utmanar dig inom områden som leder dig mot dina mål. Här möter du människor med olika bakgrund, som arbetar tillsammans för att du ska komma till din rätt och tydligare se din väg framåt.

Kursen

Vi riktar in oss på att ge dig verktyg som ska ge dig möjlighet att komma närmare dina mål. Under tretton veckor  kommer du att arbeta med att upptäcka dina egna möjligheter. Du kommer att få möjlighet att upptäcka inom vilka områden du behöver utvecklas för att nå dit du siktar. Din medvetenhet om vad du har för styrkor kommer att öka så att du enklare kan göra det du vill. Det är dina behov som bestämmer vad du kommer att jobba med hos oss, vill du repetera gymnasiekurser eller utveckla dina skapande kreativa sidor eller prova nya ämnen för utmaningens skull så gör du det hos oss på Hyllie Park.

NOTISER

Min tid på Hyllie Pa 

"Min tid på Hyllie Park Folkhögskola - En utbildning utanför klassrummet"
En text skriven av Christian Sokolski. 
Texten finns att läsa här


Informationsblad 

Här finner läsårets informationsblad. 


Deltagare berättar 

Den här terminen hade vi chansen att analysera böcker på olika sätt, hur författare tänker, vad vi tänker, placera oss ”i” en av bokens karaktärer. Det visade oss hur våra åsikter och vår förmåga att tänka på olika saker utvecklas. Vi kunde med oss av våra våra tankar i klassen och få reda på vad andra tänker om boken eller uppgifterna eller om filmerna som vi såg tillsammans i klassen. Det var bra för mig, för jag förstod hur andra tänker. Vi har också läst några noveller tillsammans, och det var jätteroligt att alla hade läst samma och kunde berätta för varandra. – Forozan


Blev sjuksköterska 

"När jag kom till Hyllie Park hade jag bara bott i Sverige i fem år. Det var inte många som trodde jag skulle klara av det. Efter ett tag började jag ta studierna på allvar, fick ett mål inför framtiden.

Skolan här är inte som en vanlig skola. Här fick jag möta människor med helt olika bakgrunder och det har gjort mig starkare och lärt mig att vara social. Jag läste inte bara böcker och gick hem, utan fick mer av ett socialt liv. Här fick jag chansen att komma igång.

Efter Hyllie Park läste jag till sjuksköterska och nu arbetar jag på medicinavdelningen på sjukhuset i Malmö.

Jag rekommenderar folkhögskolan till mina vänner och flera av dem har börjat läsa på Hyllie Park.”

Lina, 31 år


Högre studier 

Allmän kurs ger dig möjlighet till högre studier.


Hyllie Park Folkhögskola
Elinelundsvägen 55 F
216 23 Malmö

Utbildningsadminstratör
Tel 
040-37 59 60
folkhogskola@hylliepark.se

Utbildningsadministratör sfi
Tel 040-37 59 44
sfi@hylliepark.se 

Plusgiro 59 77 97 - 0
Bankgiro 5206-7345
IBAN SE10 9500 0099 6026 0597 7970

Organisationsnr 846003-2835


Kontakta oss

Vi skickar en kopia av det insända mejlet tillbaka till e-postadressen du angett.

* Obligatoriskt fält att fylla i.