Dan Elofsson

Kursen är pausad 2021-2022

Kursupplägg

Halvfart

Kursen bedrivs på halvfart. Det betyder att du i genomsnitt får ägna 20 timmar i veckan till studier. Då kursen går på halvfart kan du med fördel ha ett arbete vid sidan om dina studier eller komplettera denna kurs med andra studier på halvfart..

Veckorytm

Studierna följer normalt en veckorytm som innebär att måndagar 08.30-16.00 är schemalagda för undervisning och labb. Övrig studietid ägnar du åt projektutveckling, läsning av kurslitteratur och studiearbete. Dessutom får du personlig coachning vid avtalade tider. Kursen ger tydliga studieinstruktioner och du skriver en självreflekterande journal varje vecka. Självstudierna relaterar både till kurslitteratur och till utvecklingen av ditt eget projekt.

Coaching

På utbildningen får du coachning en gång i månaden till hjälp för att konkretisera projektidén. För gruppen i Göteborg sker det på plats i Göteborgs Räddningsmissions lokaler. För distansstuderande sker detta via webbkonferens. Coachingen bygger på ett förhållningssätt som präglas av innovation, samverkan och nätverkande. Det sociala entreprenörskapet innebär att på ett innovativt och kreativt sätt skapa lösningar på samhällsutmaningar.

Möjliggörare

Möjliggörare är en person som följer dig på din resa och ni träffas regelbundet för att samtala kring din projektidé. En möjliggörare är/ska:

• Förankrad i organisationen.
  • Tror på kursdeltagaren och idé.
  • Inte coacha - göra det lokaltmöjligt
  • Resurs vid förverkligande så att deltagaren inte står själv.
  • Se till att organisationen tar tillvara kunskapen utbildningen ger.

Närvaro

Läser du med studiegruppen i Göteborg är du på plats i Räddningsmissionens lokaler. Som distansstudent är du med LIVE på webbaserade lektioner och labb. Vid sex tillfällen under året är det gemensamma utbildningsdagar med deltagande i konferenser och studiebesök kring Socialt Entreprenörskap.

Alla deltagare träffas vid gemensamma utbildningsdagar

Fyra gånger om året har vi gemensamma utbildningsdagar då alla kursdeltagare möts fysiskt. Särskilt fokus ligger då på att lära känna olika initiativ och tillvägagångssätt inom socialt entreprenörskap samt att gemensamt med kursledare och andra studenter utveckla sina egna idéer och projekt.

Räddningsmissionen

En samverkande part i kursen är Räddningsmissionen.
Räddningsmissionen är en ideell förening med säte i Göteborg som bedriver socialt arbete på kristen grund. Huvudmännen för organisationen är ett 30-tal församlingar i Göteborg med omnejd. Räddningsmissionen arbetar med både akuta och förebyggande insatser och strävar efter att skapa långsiktig förändring för både enskilda individer som samhället i stort. Idag driver man en lång rad verksamheter såsom öppna mötesplatser för socialt utsatta, LSS-boende för personer med psykiska funktionshinder, daglig verksamhet för vuxna med intellektuella funktionsvariationer, verksamheter för barn i riskzon och matbutik som säljer matsvinn till personer i ekonomisk fattigdom. Räddningsmissionen är en innovativ aktör i skärningspunkten mellan kyrka, offentlig sektor och näringsliv och drivs av visionen att varje människa är värd ett värdigt liv.

My Website

Kursen är pausad 2021/2022

Kursen Socialt Entreprenörskap är pausad under läsår 2021/2022

Digital inspirationsdag

Missade du den digitala inspirationsdagen? Klicka på länk nedan för att följa dagen i efterhand.

Tryck här för att komma till sändningen.

Röster om kursen

Läs vad deltagare och lärare säger om kursen Socialt Entreprenörskap här.

Prasso - Nätverket för diakonalt samhällsengageman

Hyllie Park Folkhögskola startade tillsammans med June Folkhögskola och Göteborgs Räddningsmission nätverket Prasso. Genom nätverket vill vi skapa engagemang och drivkraft. Vi vill vara en rörelse av eldsjälar i kyrkans värld med fokus på att se och möta människors behov. Syftet med Prasso är att sprida goda exempel, dela erfarenheter och bygga ny kunskap.