Eva Lotta Larsson

Tel 0727-23 25 23
eva.johansson@hylliepark.se

Kinakurs – språkspåret

För dig som är intresserad av språk erbjuder vi en unik möjlighet att läsa en folkhögskolekurs med en introduktion till det kinesiska språket.

Vi vill framför allt hjälpa dig att upptäcka och studera det kinesiska språket. Det bästa sättet är att prova på att läsa kinesiska på plats i Kina där nya tillfällen ges varje dag att använda dina språkkunskaper, vilket ger stora möjligheter till snabb utveckling.

Vi är den enda folkhögskolan som erbjuder denna möjlighet att i en trygg miljö bli utmanad att prova din förmåga och utvecklas. Språkstudierna kompletteras med studier om Kina som land och dess kultur vilket ger en mer holistisk bild av språket och gör din kunskap bredare.

Vår lärare i kinesiska är universitetslärare i Kunming. Språkundervisningen sker inom ramen för ett formellt samarbete mellan TCG Nordica Arts Center och Yunnan University of Nationalities (Minzu).

Kunskaperna i engelska utvecklas också under året, då de flesta lektioner är på engelska och eftersom engelska är det gemensamma språket på kulturcentret TCG Nordica Arts Center. Väljer du fördjupningsspår Språk är du också med och tränar kineser som är intresserade av att lära sig engelska, genom olika aktiviteter som tex ”English corner”.

”Jag har tyckt att kinesiska är jättekul! Det är något jag vill utveckla i framtiden.”

"Mycket bra kinesiskalektioner! Bra tempo i utbildningen. Lätt att få individuell hjälp och en god atmosfär."

”Jag gillade verkligen vår lärare. Hon anpassade sig till oss och försökte verkligen förklara tills vi förstod. Och hon blev en god vän.”
(f d kursdeltagare)

Syfte

• Att ge en introduktion till det kinesiska språket genom aktiva språkstudier som syftar till att klara av en kommunikation på vardagsnivå.
  • Ge möjlighet till att praktisera kinesiska språket i vardagen i olika sammanhang på plats i Kina och genom aktiva relationsskapande aktiviteter.
  • Ge möjlighet till att utveckla dina språkkunskaper både i engelska och kinesiska genom att utveckla olika sorters språkkommunikation genom t.ex. English Club på TCG Nordica Arts Center.

Mer info om Kinakurs

För mer information ladda ner den utskrifts vänliga pdf:en. Finns både på svenska och engelska.

TCG Nordica Arts Center flyttar till nya lokaler

Under våren 2019 pågår flyttning av TCG Nordica Arts Center till nya lokaler i södra Kunming.

Stipendium & Artist in Residence till Kina

Information om stipendium till TCG Nordica Arts Center i Kina. För mer information se pdf genom att klicka här.