Eva Lotta Larsson

Tel 0727-23 25 23
eva.johansson@hylliepark.se

Kinakurs – diakonispåret

För dig som är intresserad av internationellt diakonalt arbete och trosfrågor erbjuder vi detta spår.

Genom TCG Nordicas välutvecklade nätverk finns många NGO:s som vi möter och får se hur de arbetar med utsatta grupper i samhället. Detta ger en bred inblick i olika typer av biståndsarbete, där olika organisationer jobbar med utsatta barn, droger eller miljöfrågor m.m. Dessutom är det vår ambition att erbjuda möjlighet till att ge volontärtid i olika ”action team”/praktik i någon av  organisationerna under året.

Vi bearbetar det vi möter i reflektion och diskussioner utifrån ett kristet perspektiv. Att få möjlighet att möta människor med olika behov,  livsåskådning och tro är berikande för den egen reflektion, kunskap och andliga tillväxt, din vandring och din utveckling.

”Jag har lärt mig så fantastiskt mycket och jag är oerhört glad över att jag åkte. Det har berikat mitt liv och det har varit så häftigt att uppfylla min dröm om att möta nya människor och bo utomlands ett längre tag” (f d kursdeltagare)

Syfte

• Att ge möjlighet att fördjupa din kristna tro genom studier i Bibeln, i mentorsamtal samt i mötet med människor från den växande kinesiska kyrkan.
  • Ge insikter och förståelse för dagens Kina vad gäller biståndsarbete, genom olika studiebesök främst i staden Kunming.
  • Utveckla en dialog med människor med annan tro och livsåskådning än din egen.
  • Ge möjlighet till olika sorters volontärarbete i ”action team”, i samarbete med TCG Nordicas kontaktnät, som arbetar bl.a. med utsatta barn, i leprabyar, trafficking, miljöprojekt m.m.

Mer info om Kinakurs

För pris och praktisk information ladda ner pdf-fil.

Stipendium & Artist in Residence till Kina

Information om stipendium till TCG Nordica i Kina. För mer information se pdf genom att klicka här.