Eva Lotta Larsson

Tel 0727-23 25 23
eva.johansson@hylliepark.se

Kinakurs – diakonispåret

För dig som är intresserad av internationellt diakonalt arbete och frågor om tro.

Ett läsår i Kina är ett fantastiskt tillfälle till personlig utveckling, och som bjuder på många överraskningar och utmaningar. Den bekväma zonen i livet tänjs nästan varje dag, och vår kurs handlar mycket om att ge dig tillfälle att växa som människa. Vi önskar också att fördjupningsspåret Diakoni ska få bli en språngbräda vidare i livet för dig, som upplever dess innehåll i samklang med dina drömmar och intressen. Kina är ett mycket annorlunda land för oss som kommer från Skandinavien. Det märks i allt mellan kultur och språk till lagar, regler och samhällsbyggande. Allt detta ger dig unika möjligheter att låta dig utmanas, formas av det du möter i Kina och därmed utvecklas.

I fördjupningsspåret Diakoni möts vi till frukostgemenskap en förmiddag i veckan och för att sen fördjupa vår förståelse om oss själva och vilka vi är genom vår tro. Därefter lägger vi fokus på våra medmänniskor. Vi bjuder in intressanta människor som berättar om sina liv och ger oss praktiska diakonala insikter. De intensiva studierna utgår ifrån en distansbibelskola, där vi ser förinspelade föredrag på video och följer upp med hemuppgifter och samtal. Under veckan har du oftast möjlighet att ge praktiktid t ex på en lokal hjälporganisation, som arbetar med olika utsatta grupper i samhället. Ett annat viktigt moment i veckans lärande är den egna reflektionen med journalskrivning. Här funderar du över teorin du tagit del av, samtalen vi fört och vad du varit med om under veckan, drar egna slutsatser och bestämmer om du vill ta upp något på nästa Diakoni-träff. Du kommer att få en mentor, och till de samtalen kan du förstås också ta med dig frågor.

”Jag har lärt mig så fantastiskt mycket och jag är oerhört glad över att jag åkte. Det har berikat mitt liv och det har varit så häftigt att uppfylla min dröm om att möta nya människor och bo utomlands ett längre tag”

”Mycket bra bibelstudier! Ett väldigt bra studieprogram. Den teologiska såväl som den praktiska nivån är bra. Ger också plats för det andliga livet. Boken vi använde i studierna var bra. Jag har lärt mig mycket!”

”Volontärarbetet var suveränt! Jag älskade att vara på min NGO”
(f d kursdeltagare)

Syfte

• Att ge möjlighet att fördjupa din kristna tro genom studier i Bibeln, i mentorsamtal samt i mötet med människor från den växande kinesiska kyrkan.
  • Ge insikter och förståelse för dagens Kina vad gäller biståndsarbete, genom olika studiebesök, främst i staden Kunming.
  • Utveckla en dialog med människor med annan tro och livsåskådning än din egen. Ge möjlighet till olika sorters volontärarbete.

Mer info om Kinakurs

För mer information ladda ner den utskrifts vänliga pdf:en. Finns både på svenska och engelska.

TCG Nordica Arts Center flyttar till nya lokaler

Under våren 2019 pågår flyttning av TCG Nordica Arts Center till nya lokaler i södra Kunming.

Stipendium & Artist in Residence till Kina

Information om stipendium till TCG Nordica Arts Center i Kina. För mer information se pdf genom att klicka här.