Kontakta oss


Edvard Wiberg
Kursledare
edvard.wiberg@hylliepark.se


Evalotta Larsson
Studie- och yrkesvägledare
Tel 040-37 59 60 evalotta.larsson@hylliepark.se

K U R S T I D E R
Läsår 2022-2023

Hösttermin
22 augusti - 21 december 2022

Vårtermin 
9 januari - 9 juni 2023

Deltagare delar erfarenheter

Carina 

Jag satt och googlade och fastnade för texten, Socialt Entreprenörskap i kyrka och samhälle hjälper dig att starta, leda, organisera och utveckla sociala och diakonala verksamheter och projekt inom församlingar och idéburen sektor. Äntligen hittade det jag sökte, kunskap och redskap som kan hjälpa mig att förstå hur jag ska samarbeta med diakonin för gemensam förståelse vad begreppet diakoni innebär. För mig har kursen öppnat upp för förståelse hur jag kan samarbeta tillsammans med kyrkan. Det som har varit bäst med utbildningen är alla fantastiska föreläsare och våra underbara lärare som stödjer en utefter sin egen idè så att man kommer vidare!

Ellen

Jag sökte utbildningen eftersom vår församling under en längre tid pratat om behovet av att dra igång något slags företagande för att skapa arbetstillfällen. Under detta läsår har jag fått alla de verktyg som behövdes för att vår dröm skulle kunna bli verklighet. För mig personligen har den stora variationen av ämnen och lärare varit oerhört inspirerande. Om du är en drivande kraft i ett sammanhang där man vill se förändring, är det väl investerad tid att ge ett år för att få allt att falla på plats, så att ni blir redo att trycka på startknappen.

Canet

När jag läste kursinnehållet blev jag jätteintresserad pga att jag är kristen troende, aktiv i kyrkan och bidrar gärna till samhällsutveckling, varför inte utveckla sina intressen och förverkliga sina drömmar genom att ta chansen och söka till den här utbildningen? I min vardag arbetar jag som verksamhetsutvecklare och folkbildningsverksamhet inom Ortodox Bildning och Kultur på Studieförbundet Bilda. Jag var fundersam i början om jag behövde gå på utbildningen eller om jag skulle få ihop det med en heltidsanställning parallellt med studier på halvfart? Ja, med facit i handen och efter en termin kan jag intyga att det går att göra det! Självklart krävs det en studiestruktur och en årsplan men det kommer du också att lära dig att göra under kursen, så ingen panik! Den här utbildningen har varit för mig en pusselbit som kompletterar min yrkesverksamhet med drömmen om att utveckla social verksamhet i kyrkan. Det har bidragit till en målmedveten och självsäkert driv i projektet som startades ht -19 och som handlar om att förebygga ofrivillig ensamhet och psykisk ohälsa hos äldre. Syrisk ortodoxa S:t Johannes församlingen i Göteborg är huvudman och pilotförsamling för projektet.

Mikaël

Mitt namn är Mikaël och jag är med och går kursen Socialt Entreprenörskap i Kyrkan och Samhället. Jag tänkte bara skriva några rader för att uppmuntra alla er som sitter på spännande idéer och funderar fram och tillbaka på om ni ska ta steget: nu är det dags att våga satsa och köra igång med det ni bär på i era hjärtan! Gör det bara! Kursen har en väldigt ”hands-on approach” och ger alla deltagare en bra blandning av kunskap, verktyg och coachning för att verkligen få en vision att gå från idé till verklighet. Dessutom kommer ni också dela resan med ett gäng goa människor som också brinner för att vara med och påverka i vårt samhälle. Jag är själv med och jobbar med Ungdom Med Uppgift på Restenäs och vi är på väg in i en ny spännande fas med visionen att starta vad vi kallar en ”entrepreneurial playground”. Tillsammans vill vi skapa ett kreativt center där vi kan inspirera unga människor att leva ut sin tro och kreativitet på ett sätt som förändrar samhället med Guds kärlek och sanning. Entreprenörskap öppnar upp massor av möjligheter till just detta och drömmen är att få se fler och fler ungdomar i Sverige starta olika slags projekt, organisationer och företag som kommer skapa hopp och framtidstro i vårt land, men också ut över världen. För mig har kursen hittills varit en stor inspiration och hjälp i att fördjupa visionen, fila på idéer och gett mig redskap att komma till skott på pionjärsresan. Det är lång väg kvar att gå, men Gud är med, och jag är så tacksam för alla underbara ledare och föreläsare som varje vecka delar med sig av sina erfarenheter och inspirerar oss kursdeltagare till att fortsätta kämpa för att förverkliga våra visioner och drömmar. Så, vad säger ni? Go ahead. Ta steget!

NOTISER

My Website


Röster om kursen 

Läs vad deltagare och lärare säger om kursen Socialt Entreprenörskap här.


Prasso - Nätverket för diakonalt samhällsengageman 

Hyllie Park Folkhögskola startade tillsammans med June Folkhögskola och Göteborgs Räddningsmission nätverket Prasso. Genom nätverket vill vi skapa engagemang och drivkraft. Vi vill vara en rörelse av eldsjälar i kyrkans värld med fokus på att se och möta människors behov. Syftet med Prasso är att sprida goda exempel, dela erfarenheter och bygga ny kunskap. 


Hyllie Park Folkhögskola
Elinelundsvägen 55 F
216 23 Malmö

Utbildningsadminstratör
Tel 
040-37 59 60
folkhogskola@hylliepark.se

Utbildningsadministratör sfi
Tel 040-37 59 44
sfi@hylliepark.se 

Plusgiro 59 77 97 - 0
Bankgiro 5206-7345
IBAN SE10 9500 0099 6026 0597 7970

Organisationsnr 846003-2835


Kontakta oss

Vi skickar en kopia av det insända mejlet tillbaka till e-postadressen du angett.

* Obligatoriskt fält att fylla i.