Bibelskola på flera sätt!

Bibelskola Nära vänder sig till dig som inte har möjlighet att flytta från orten men längtar efter att tillsammans med andra växa och fördjupa din tro mitt i livet och din vardag.  


Studierna genomförs på distans. Utan att du lämna din församlingsmiljö kan du tillsammans med andra lära och reflektera över Bibelns innehåll kopplat till din vardag. Detta är också ett bra alternativ om du vill fortbilda dig parallellt med att du arbetar som pastor, ungdomsledare eller teamarbetare i en lokal församlingsmiljö.   


Nära Distans - kurs Lukas (halvfart 50%)

Vårterminen 2021 går mellan den 25:e januari till den 21:e maj. Ansök senast den 10:e januari 2021 för att bli del av första antagningen. I mån av plats är sedan ansökningstiden öppen fram till 17:e januari 2021.   

Även till ht 2020 vill vi ge utrymme för dig att eventuellt studera under dagtid kl. 9.30-11.30 (detta gäller kurs Lukas under måndagar) - om du är intresserad av detta markera detta i din anmälan till oss.   

Nära Distans - kurs Lukas innebär att läsa Bibelskola Nära som folkhögskolekurs. För dig som befinner dig mitt i livet och som vill gå en bibelskola men inte har möjlighet att flytta. Det är en kurs som innehåller föredrag över nätet, självstudier och studiegemenskap varje vecka över via webben.

Kursen ger fyra fristående kurser om 16 veckor vardera som sker helt via webben. Kursen är studiemedelsberättigad.   

Distanskurs - Nära den Goda Jorden (halvfart 50%) 

Nära den Goda Jorden är en bibelskolekurs på distans med fokus på teologisk fördjupning kring miljö och lärjungaskap i samverkan med nätverket God jord, kristna för miljö och rättvisa. 

Vi vill uppmuntra till fördjupad teologisk reflektion kring skapelsen, klimat-, och hållbarhetsfrågor. Och sätta fokus på hur miljöfrågorna hänger ihop med församlingens uppdrag och ditt och mitt dagliga lärjungaskap.   

Distanskurs - Söndagsskola för vuxna (halvfart 50%) 

Söndagsskola för vuxna är en halvfartskurs på distans som tar dig med på en resa genom Gamla testamentet. I 15 samlingar får du tillsammans med andra kursdeltagare möjlighet att reflektera och utmanas av de berättelser och händelser som du själv kanske mött och som framförallt presenteras för barnen i söndagsskolan eller i Barnens Bibel.  

Mer information och ansökan

Besök gärna Bibelskola Näras egna hemsida genom att trycka här. Där finner ni mer information om Bibelskola Näras kurser. 

Ansökan till någon av Bibelskola Näras kurser gör du genom att trycka här

NOTISER

Hyllie Park Folkhögskola
Elinelundsvägen 55 F
216 23 Malmö

Utbildningsadminstratör
Tel 
040-37 59 60
folkhogskola@hylliepark.se

Utbildningsadministratör sfi
Tel 040-37 59 44
sfi@hylliepark.se 

Plusgiro 59 77 97 - 0
Bankgiro 5206-7345
IBAN SE10 9500 0099 6026 0597 7970

Organisationsnr 846003-2835


Kontakta oss

Vi skickar en kopia av det insända mejlet tillbaka till e-postadressen du angett.

* Obligatoriskt fält att fylla i.