Kontakta oss


Mats Tängermark
Verksamhetsledare mats.tangermark@hylliepark.se


Evalotta Larsson
Studie- och yrkesvägledare
Tel 040-37 59 60 evalotta.larsson@hylliepark.se

För instruktion klicka här.

Det är viktigt att du skickar in en komplett ansökan, med all information som vi frågar efter. Då har du mycket större chans att bli antagen till kursen. Det är också viktigt att du skickar med alla dokument du har om dina tidigare studier, inklusive valideringar av studier i annat and om du har det.

K U R S T I D E R
Läsår 2022-2023 

Höstterminen
15 augusti – 20 december 2022

Lovdagar
vecka 44 

Vårterminen
9 januari – 13 juni 2023 

Lovdagar
vecka 8 och vecka 14

Baskurs

Baskursen – ett alternativ för dig som vill studera i mindre grupp, lugn miljö och i din egen takt! 

Baskursen är ett spår inom Allmän kurs, som skiljer sig från de andra spåren genom att studierna bedrivs i liten grupp i lugn miljö, i ett och samma hemklassrum. Du har möjlighet att arbeta på din egen nivå, i din egen takt och mot dina egna mål. Om du har speciella behov av stöd för dina studier, exempelvis utifrån egen erfarenhet av psykisk ohälsa, kan Baskursen vara ett bra alternativ. 

På Baskursen läser du en blandning av de obligatoriska gymnasieämnena och lokala ämnen som Skapande och Livskunskap. Datorn används som arbetsredskap i de flesta ämnen men du behöver ingen särskild datorvana för att söka till kursen. Det kan också finnas möjlighet till att kombinera dina studier med en praktikplats på Erikshjälpens second hand-butik. 

Du är välkommen att söka till Baskursen oavsett om ditt mål är att läsa klart gymnasiekompetens, utvecklas personligen eller helt enkelt att ”komma igång med skolan”. Om du efter ett tag på skolan känner att du vill läsa i lite högre tempo och läsa in fler gymnasieämnen kan du gå över till något av de andra spåren inom Allmän kurs.

NOTISER

Allmän kurs på grund 

Välkomna att läsa Allmän kurs på grundläggande nivå. Läs mer om våra tre grundläggande inriktningar genom att trycka här. 


Min tid på Hyllie Pa 

"Min tid på Hyllie Park Folkhögskola - En utbildning utanför klassrummet"
En text skriven av Christian Sokolski. 
Texten finns att läsa här


Informationsblad 

Här finner ni läsårets informationsblad. 


Deltagare berättar 

Den här terminen hade vi chansen att analysera böcker på olika sätt, hur författare tänker, vad vi tänker, placera oss ”i” en av bokens karaktärer. Det visade oss hur våra åsikter och vår förmåga att tänka på olika saker utvecklas. Vi kunde med oss av våra våra tankar i klassen och få reda på vad andra tänker om boken eller uppgifterna eller om filmerna som vi såg tillsammans i klassen. Det var bra för mig, för jag förstod hur andra tänker. Vi har också läst några noveller tillsammans, och det var jätteroligt att alla hade läst samma och kunde berätta för varandra. – Forozan


Blev sjuksköterska 

"När jag kom till Hyllie Park hade jag bara bott i Sverige i fem år. Det var inte många som trodde jag skulle klara av det. Efter ett tag började jag ta studierna på allvar, fick ett mål inför framtiden.

Skolan här är inte som en vanlig skola. Här fick jag möta människor med helt olika bakgrunder och det har gjort mig starkare och lärt mig att vara social. Jag läste inte bara böcker och gick hem, utan fick mer av ett socialt liv. Här fick jag chansen att komma igång.

Efter Hyllie Park läste jag till sjuksköterska och nu arbetar jag på medicinavdelningen på sjukhuset i Malmö.

Jag rekommenderar folkhögskolan till mina vänner och flera av dem har börjat läsa på Hyllie Park.”

Lina, 31 år


Högre studier 

Allmän kurs ger dig möjlighet till högre studier.


Hyllie Park Folkhögskola
Elinelundsvägen 55 F
216 23 Malmö

Utbildningsadminstratör
Tel 
040-37 59 60
folkhogskola@hylliepark.se

Utbildningsadministratör sfi
Tel 040-37 59 44
sfi@hylliepark.se 

Plusgiro 59 77 97 - 0
Bankgiro 5206-7345
IBAN SE10 9500 0099 6026 0597 7970

Organisationsnr 846003-2835


Kontakta oss

Vi skickar en kopia av det insända mejlet tillbaka till e-postadressen du angett.

* Obligatoriskt fält att fylla i.