Mats Tängermark

Studiemotiverande folkhögskolekurs

För dig som är mellan är från 16 år och uppåt

Skolan

Hyllie Park är folkhögskolan där du får vara du. Vissa människor älskar att prata och håller samtalet i gång, andra är lyssnare. Vissa är ledare som inspirerar och går i spetsen, andra är följeslagare som stöttar. På Hyllie Park Folkhögskola finns utrymme för dig, och för ditt sökande efter just din framtid. Området där skolan ligger är ett andningshål i storstadsmyllret, med en parkliknande miljö där både människor och träd kan få växa. På Hyllie Park folkhögskola möter du personal som alltid ser till dina behov först av allt och utmanar dig inom områden som leder dig mot dina mål. Här möter du människor med olika bakgrund, som arbetar tillsammans för att du ska komma till din rätt och tydligare se din väg framåt.

Kursen

Vi riktar in oss på att ge dig verktyg som ska ge dig möjlighet att komma närmare dina mål. Under tretton veckor  kommer du att arbeta med att upptäcka dina egna möjligheter. Du kommer att få möjlighet att upptäcka inom vilka områden du behöver utvecklas för att nå dit du siktar. Din medvetenhet om vad du har för styrkor kommer att öka så att du enklare kan göra det du vill. Det är dina behov som bestämmer vad du kommer att jobba med hos oss, vill du repetera gymnasiekurser eller utveckla dina skapande kreativa sidor eller prova nya ämnen för utmaningens skull så gör du det hos oss på Hyllie Park.

Blev sjuksköterska

"När jag kom till Hyllie Park hade jag bara bott i Sverige i fem år. Det var inte många som trodde jag skulle klara av det. Efter ett tag började jag ta studierna på allvar, fick ett mål inför framtiden.

Skolan här är inte som en vanlig skola. Här fick jag möta människor med helt olika bakgrunder och det har gjort mig starkare och lärt mig att vara social. Jag läste inte bara böcker och gick hem, utan fick mer av ett socialt liv. Här fick jag chansen att komma igång.

Efter Hyllie Park läste jag till sjuksköterska och nu arbetar jag på medicinavdelningen på sjukhuset i Malmö.

Jag rekommenderar folkhögskolan till mina vänner och flera av dem har börjat läsa på Hyllie Park.”

Lina, 31 år

Högre studier

Allmän kurs ger dig möjlighet till högre studier.