Verksamhetslokaler

Peter Gustafsson
peter.gustafsson@hylliepark.se

E-post till verksamheten:

Du anmäler dig till sfi genom att besöka Studie- och yrkesvägledningen på Rosenlundsplatsen 2.

Du behöver ta med dig legitimation och säga att du vill studera på Hyllie Park Folkhögskola.

Välkommen att besöka oss om du har frågor eller vill veta mer om utbildningen.

> Länk till studievägledningen

Sfi Malmö

Utbildning i svenska för invandrare (sfi)

Om oss

Välkommen till sfi i fina lokaler, med tillgång till datorer, eget café och erfaren personal. Studierna har varierande former och den individuella studieplanen är viktig och hjälper dig att förstå och ta ansvar för studierna. Hyllie Park Folkhögskola, HPF, har sedan 1999 anordnat utbildning i svenska och erbjuder alla studievägar och kurser i sfi.

Undervisning på modersmål

HPF ger undervisning och stöd på deltagarnas modersmål. Över hälften av lärarna talar de vanligaste invandrarspråken i Malmö och samtliga lärare har stor förståelse för modersmålets roll i lärandet av ett nytt språk. För personer med kort utbildningsbakgrund finns även en läs-och skrivkurs som med fördel kan kombineras med en läs och skrivkurs på modersmålet. Vi önskar att våra deltagare ska uppleva att vårt motto ”skolan där du är viktig” lever i hela verksamheten.

Anmälan till sfi sker på Vägledningscentrum på Föreningsgatan 9 i Malmö.

> Asylsökande kan i väntan på beslut läsa kurser i svenska genom studieförbunden

Tillhör du etableringen på Arbetsförmedlingen? Många studerande har etableringsstöd från Arbetsförmedlingen. Den som tillhör etableringen kan läsa sfi heltid hos oss oberoende av vilken studieväg och kurs. Vi har en samordnare som stödjer våra deltagare i kontakt med etableringshandläggarna, och vi är glada för samarbetet med Arbetsförmedlingen!

Etableringskurs

HPF har sedan 2014 etableringskurs på folkhögskola i samarbete med Arbetsförmedlingen och Folkbildningsrådet. Etableringskursen har ett begränsat antal platser och det är Arbetsförmedlingen som anvisar deltagare till kursen. Kursen pågår 6 månader och är en etableringsinsats där deltagaren kombinerar sfi med studie- och yrkesvägledning och studiebesök under kursen. När kursen är slut har den studerande automatiskt plats på sfi på skolan.

Volontärer

På skolan finns volontärer för bland annat samtalsgrupper och ett stick-café. Detta är mycket uppskattat av kursdeltagare!