Kinakurs – språkspåret

För dig som är språkintresserad. Du har kanske läst kinesiska på gymnasiet eller/ och funderar på att börja läsa kinesiska på universitet, eller bara är allmänt intresserad av språk. Här erbjuder vi en unik möjlighet att läsa en folkhögskolekurs med kinesiska som huvudämne.

Vi vill framför allt hjälpa dig att upptäcka om kinesiska är något för dig och det bästa sättet är att prova läsa kinesiska på plats i Kina. Att ha möjlighet att använda sina språkkunskaper varje dag ger stora möjligheter till utveckling.

Vi är den enda folkhögskolan som erbjuder denna möjlighet och i en trygg miljö blir du utmanad att utvecklas och prova din förmåga. Den ambitiöse har möjlighet att komma ganska långt i sina språkstudier under detta läsår. Språkstudierna kompletteras med att lära sig om Kina som land och dess kultur vilket ger en mer holistisk bild av språket och gör din kunskap bredare.

Vårt fokus är att du under året också utvecklas som person och därför är det vårt mål att individanpassa utbildningen och möta varje kursdeltagare på rätt nivå. Våra lärare i kinesiska är också universitetslärare i Kunming och erfarna av språkundervisning. Man utvecklar också sin engelska under året, då de flesta lektioner är på engelska och det är också det gemensamma språket på kulturcentret TCG Nordica.

”Jag har tyckt att kinesiska är jättekul! Det är något jag vill utveckla i framtiden! (f d kursdeltagare)

Syfte

Att ge förutsättningar för att fördjupa dina kunskaper i kinesiska i tal och skrift med undervisning av universitetslärare från Kunming.

Ge möjlighet till att praktisera kinesiska språket i vardagen i olika sammanhang på plats i Kina och genom aktiva relationsskapande aktiviteter.

Ge möjlighet till att utveckla dina språkkunskaper både i engelska och kinesiska genom att utveckla olika sorters språkkommunikation genom t.ex. English Club på TCG Nordica samt med elever på olika språkskolor i TCG Nordicas nätverk.

Förverkliga en dröm... Studera i Kina under ett läsår.

Kolla vår Facebooksida så får du mer känsla för en spännande kurs!

Vi vill vara ”skolan där du är viktig” och detta ska genomsyra vår verksamhet. Allt är inte perfekt utan vi vill anstränga oss för att leva upp till detta.

Vår verksamhet finns södra Malmö i det expansiva området kring Hyllie C och Elinegård. Kommunikationerna är enkla med både tåg och buss. I Malmö har vi två campus, Hyllie Park – området med 55 000 kvm parkmark runt omkring oss och Sfi-verksamheten finns på Stensjögatan 3 (nya lokaler från 1 aug 2016) som också är nära Hyllie C.

Utöver våra två campus i Malmö finns vi med verksamhet i Göteborg, Skillinge och i Kunming, Kina.

Följ oss på Facebook

Kinakurs

Hyllie Park-området
Buss 33 Ön, från Hyllie C
Buss 1, från Centrala Malmö
Hållplats Malmö Elinelund.

Reser du med bil finns det gott parkeringsplatser på Hyllie Park.

Sfi på Stensjögatan 3

(Nya lokaler från 1 aug 2016)

Buss 8, från Hyllie C eller från centrala Malmö. Hållplats Hålsjögatan.

Buss 34, från Limhamn eller Södervärn. Hållplats Hålsjögatan.

Verksamhet finns i en trevåningsbyggnad parallellt med Stadiongatan. Ingång från Stensjögatan.

Bil: Parkering finns framför huset. Parkeringstillstånd krävs och kan kvitteras ut på folkhögskolans expedition.

Hyllie Parkområdet, Malmö

Stensjögatan 3, Malmö