Kontakta oss


Eva Lotta Larsson
Studie- och yrkesvägledare/ Utbildningsadministratör
Tel 040-37 59 60
Mobil 0707-457 373  evalotta.larsson@hylliepark.se


Eva Johansson
Verksamhetsledare
Tel 0727-23 25 23
eva.johansson@hylliepark.se

Kinakurs – språkspåret 

För dig som är språkintresserad. Du har kanske läst kinesiska på gymnasiet eller/ och funderar på att börja läsa kinesiska på universitet, eller bara är allmänt intresserad av språk. Här erbjuder vi en unik möjlighet att läsa en folkhögskolekurs med kinesiska som huvudämne.

Vi vill framför allt hjälpa dig att upptäcka om kinesiska är något för dig och det bästa sättet är att prova läsa kinesiska på plats i Kina. Att ha möjlighet att använda sina språkkunskaper varje dag ger stora möjligheter till utveckling.

Vi är den enda folkhögskolan som erbjuder denna möjlighet och i en trygg miljö blir du utmanad att utvecklas och prova din förmåga. Den ambitiöse har möjlighet att komma ganska långt i sina språkstudier under detta läsår. Språkstudierna kompletteras med att lära sig om Kina som land och dess kultur vilket ger en mer holistisk bild av språket och gör din kunskap bredare.

Vårt fokus är att du under året också utvecklas som person och därför är det vårt mål att individanpassa utbildningen och möta varje kursdeltagare på rätt nivå. Våra lärare i kinesiska är också universitetslärare i Kunming och erfarna av språkundervisning. Man utvecklar också sin engelska under året, då de flesta lektioner är på engelska och det är också det gemensamma språket på kulturcentret TCG Nordica.

”Jag har tyckt att kinesiska är jättekul! Det är något jag vill utveckla i framtiden.” (f d kursdeltagare)

Syfte

  • Att ge förutsättningar för att fördjupa dina kunskaper i kinesiska i tal och skrift med undervisning av universitetslärare från Kunming.
  • Ge möjlighet till att praktisera kinesiska språket i vardagen i olika sammanhang på plats i Kina och genom aktiva relationsskapande aktiviteter.
  • Ge möjlighet till att utveckla dina språkkunskaper både i engelska och kinesiska genom att utveckla olika sorters språkkommunikation genom t.ex. English Club på TCG Nordica samt med elever på olika språkskolor i TCG Nordicas nätverk.

NOTISER

Mer info om Kinakurs

För pris och praktisk information ladda ner pdf-fil.

Stipendium & Artist in Residence till Kina 

Information om stipendium till TCG Nordica i Kina. För mer information se pdf genom att klicka här.


Hyllie Park Folkhögskola
Elinelundsvägen 55 F
216 23 Malmö

Utbildningsadminstratör
Tel 
040-37 59 60
folkhogskola@hylliepark.se

Utbildningsadministratör sfi
Tel 040-37 59 44
sfi@hylliepark.se 

Plusgiro 59 77 97 - 0
Bankgiro 5206-7345
IBAN SE10 9500 0099 6026 0597 7970

Organisationsnr 846003-2835


Kontakta oss

Vi skickar en kopia av det insända mejlet tillbaka till e-postadressen du angett.

* Obligatoriskt fält att fylla i.