Antonia, varför valde du att gå kursen?
- Efter att ha tagit studenten var jag fortfarande osäker på vad jag ville studera vidare som, säger Antonia. Efter att jag fick höra talas om kursen och dess innehåll kändes det som ett bra sätt att ta reda på just de frågorna. Genom att åka till ett annat land och se en helt ny främmande kultur och ta del utav den så vidgas ens eget perspektiv, och det var precis vad jag var ute efter.

Vad är det bästa du varit med om i kursen?

- Definitivt alla det studieresor vi gjort. Det har varit riktigt roligt och lärorikt att se så många olika platser och möta människor som har levt otroligt intressanta liv, så annorlunda från ens eget.

Varför skulle du rekommendera någon annan att söka till Kinakurs?

- Ett kul sätt att spendera ett läsår med nya vänner, kulturevent, äventyrliga utflykter och häftiga lektioner. Jag känner mig mycket mer välgrundad än vad jag gjorde innan jag tog del av Hyllie Parks Kinakurs. Om man är ute efter något nytt och spännande så är det här helt klart kursen för dig!

Kinakurs

Hyllie Park folkhögskola

Kinakurs har pågått sedan 2002 som många har haft stor glädje av under åren. Kursen vänder sig till Dig som är intresserad av Kina och Asien och vill uppleva livet i en annan kultur, möta nya människor och studera i en internationell miljö. Att få möjlighet att tränga in i den asiatiska kulturen och dess tänkande men att också utvecklas som människa i mötet med andra, är en stor möjlighet under detta år.

Vi kräver inga speciella förkunskaper för att ansöka till kursen, men vi förväntar oss att Du tar aktiv del i kursutbudet och att detta ska ge dig inspiration och möjligheter att utveckla många nya sidor hos dig själv. Att du blir stimulerad, kreativ och nyfiken på livet!

Kultur, Språk eller Diakoni

Vi delar in kursen i tre olika spår: Kultur, Språk eller Diakoni, där du själv väljer inriktning.

Som hel grupp genomförs studier i kinesiskt och asiatiskt tänkande och undervisningen är mestadels på engelska av svenska, kinesiska eller internationella lärare med mycket samtal och diskussioner. Där får Du möjlighet till en djupare förståelse av Kina och dess omvärld, se världen utifrån ett nytt perspektiv i mötet mellan öst och väst, genom våra olika världsbilder.

Delar av kursen handlar om reflektion, att fördjupa förståelsen av sig själv och sin bakgrund i mötet med människor från en annan kultur och religion, utifrån ett västerländskt kristet perspektiv. Att föra dialog omkring tro och livsfrågor med människor från olika bakgrund ger spännande inblickar i andras liv och tänkande. Detta sker genom diskussion och besök kring olika tema som finns i kursen.

Staden Kunming

Kursen är förlagd till Kunming, huvudstaden i Yunnanprovinsen i sydvästra Kina, där kursdeltagarna delar lägenheter i centrala delar av staden.

TCG Nordica

Kulturcentret TCG Nordica är en mötesplats för alla åldrar.  Där tar Du del av ett rikt kulturliv och ger några timmar i veckan i volontärarbete, tillsammans med nya vänner,  med PR, ljud, ljus och annat praktiskt arbete till olika events, konserter och utställningar m.m.

Visionen för TCG Nordica; ”stimulating reflection on human worth as expressed in various art forms”, är grunden till kulturcentrets rika bredd av uttryck. Kulturcentret syfte är att vara en mötesplats mellan öst och väst och att stimulera reflektion omkring livsfrågor i alla de olika moment som genomförs. Det drivs av kinesisk och internationell personal som ansvarar för galleri, scenframställning, café och turism samt olika projekt.

Volontärarbete

Du deltar i volontärarbete i olika ”action team” i samarbete med olika biståndsarbetare i Kunming eller att träna och fördjupa sig i både engelska och kinesiska tillsammans med andra, helt enligt det spår Du valt; kultur, språk eller diakoni.

Studieresor

Många studiebesök genomförs under läsåret och studieresor till Beijing och olika platser i den färgstarka Yunnanprovinsen. Den är känd för sin mångfald av olika minoritetsfolk och vackra natur, vilket gör studieresorna väldigt intressanta och varierande. Yunnan är en provins i sydvästra Kina och gränsar till bland annat Vietnam, Laos, Thailand och Burma. Dessa länder har man möjlighet att uppleva och resa till under loven tillsammans med kurskompisar, om man så vill.

Förverkliga en dröm... Studera i Kina under ett läsår.

Kolla vår Facebooksida så får du mer känsla för en spännande kurs!

Vi vill vara ”skolan där du är viktig” och detta ska genomsyra vår verksamhet. Allt är inte perfekt utan vi vill anstränga oss för att leva upp till detta.

Vår verksamhet finns södra Malmö i det expansiva området kring Hyllie C och Elinegård. Kommunikationerna är enkla med både tåg och buss. I Malmö har vi två campus, Hyllie Park – området med 55 000 kvm parkmark runt omkring oss och Sfi-verksamheten finns på Stensjögatan 3 (nya lokaler från 1 aug 2016) som också är nära Hyllie C.

Utöver våra två campus i Malmö finns vi med verksamhet i Göteborg, Skillinge och i Kunming, Kina.

Följ oss på Facebook

Kinakurs

Hyllie Park-området
Buss 33 Ön, från Hyllie C
Buss 1, från Centrala Malmö
Hållplats Malmö Elinelund.

Reser du med bil finns det gott parkeringsplatser på Hyllie Park.

Sfi på Stensjögatan 3

(Nya lokaler från 1 aug 2016)

Buss 8, från Hyllie C eller från centrala Malmö. Hållplats Hålsjögatan.

Buss 34, från Limhamn eller Södervärn. Hållplats Hålsjögatan.

Verksamhet finns i en trevåningsbyggnad parallellt med Stadiongatan. Ingång från Stensjögatan.

Bil: Parkering finns framför huset. Parkeringstillstånd krävs och kan kvitteras ut på folkhögskolans expedition.

Hyllie Parkområdet, Malmö

Stensjögatan 3, Malmö