Mats Tängermark

Lovdagar
vecka 8 och vecka 13

Baskurs

Baskursen – ett alternativ för dig som vill studera i mindre grupp, lugn miljö och i din egen takt!

Baskursen är ett spår inom Allmän kurs, som skiljer sig från de andra spåren genom att studierna bedrivs i liten grupp i lugn miljö, i ett och samma hemklassrum. Du har möjlighet att arbeta på din egen nivå, i din egen takt och mot dina egna mål. Om du har speciella behov av stöd för dina studier, exempelvis utifrån egen erfarenhet av psykisk ohälsa, kan Baskursen vara ett bra alternativ.

På Baskursen läser du en blandning av de obligatoriska gymnasieämnena och lokala ämnen som Skapande och Livskunskap. Datorn används som arbetsredskap i de flesta ämnen men du behöver ingen särskild datorvana för att söka till kursen. Det kan också finnas möjlighet till att kombinera dina studier med en praktikplats på Erikshjälpens second hand-butik.

Du är välkommen att söka till Baskursen oavsett om ditt mål är att läsa klart gymnasiekompetens, utvecklas personligen eller helt enkelt att ”komma igång med skolan”. Om du efter ett tag på skolan känner att du vill läsa i lite högre tempo och läsa in fler gymnasieämnen kan du gå över till något av de andra spåren inom Allmän kurs.

Blev sjuksköterska

"När jag kom till Hyllie Park hade jag bara bott i Sverige i fem år. Det var inte många som trodde jag skulle klara av det. Efter ett tag började jag ta studierna på allvar, fick ett mål inför framtiden.

Skolan här är inte som en vanlig skola. Här fick jag möta människor med helt olika bakgrunder och det har gjort mig starkare och lärt mig att vara social. Jag läste inte bara böcker och gick hem, utan fick mer av ett socialt liv. Här fick jag chansen att komma igång.

Efter Hyllie Park läste jag till sjuksköterska och nu arbetar jag på medicinavdelningen på sjukhuset i Malmö.

Jag rekommenderar folkhögskolan till mina vänner och flera av dem har börjat läsa på Hyllie Park.”

Lina, 31 år

Högre studier

Allmän kurs ger dig möjlighet till högre studier.